Vasile Cojocariu a continuat activitatea începută încă din copilărie, când mergea împreună cu fratele său, Mihai, (cel ce a pus bazele brandului “Cuiul” mai târziu) achiziționau fructe de la țărani sau culegătorii de prin păduri ori de la mici producători la centrul de colectare deținut de părinții săi. A transformat ideea acelui centru și a dezvoltat-o în ceea ce avea să devină fabrica de conserve Conservfruct Bălțătești, locul în care întreaga sa familie avea să pună suflet, timp și bani. Fiul său, Cristi Cojocariu, a rămas la cârma fabricii și încearcă să ducă visul mai departe, peste hotarele țării, să-și lărgească portofoliul de clienți, să adauge noi țări pe harta consumatorilor produselor Conservfruct.
Interviu realizat cu Cristi Cojocariu, administratorul societății Conservfruct Bălțătești
De unde a pornit ideea unei fabrici de conserve în familia dv?
Bunicul meu avea un centru de colectare fructe, mere și pere în principal, plus fructe de pădure. Tata l-a ajutat foarte mult, pe partea de achiziții, pe bunicul, apoi a lucrat în industria de conserve, la Centrul de Legume și Fructe Târgu-Neamț, a avut mai multe funcții, s-a ocupat și de gestiune și de producție. A lucrat o viața întreagă în acest domeniu, iar, după revoluție a încercat să-și facă o afacere în același domeniu. A găsit aici, la Bălțătești o fostă secție de prelucrare legume și fructe, ceva foarte mic, ce aparținea, tot de CLF-ul Târgu Neamț, cum aveau ei înainte, secții. În 1993 când a început activitatea Conserfruct Bălțătești, eu încă mai eram la facultate.
Citește mai mult pe: www.mesagerulneamt.ro